Cadouri de Crăciun, partea a II-a

Crăciunul a trecut, iar cu ajutorul fraților și a surorilor care sponsorizează acești copii am reușit să le cumpărăm câteva cadouri despre care am discutat mai în detaliu în acest articol: Crăciun 2013. Totuși, două persoane s-au decis să le trimită cadouri, însă din pricina Sărbătorilor, acestea au ajuns la noi abia acum.

Astăzi am plecat în Kachere dis-de-dimineață, unde am vizitat familia Menyakanayi, după care m-am întâlnit la biserică cu restul copiilor orfani.

Bucuria a fost enorm de mare, mai ales pentru că nimeni nu se aștepta să mai primească ceva. Jucăriile și hainele pe care copiii le-au primit sunt noi-nouțe, sau aproape noi, și sunt de o calitate mult mai bună decât orice găsim aici în Malawi. Pe lângă acestea, copiii s-au mai bucurat și de câteva dulciuri specifice acestor Sărbători, iar la sfârșit toată lumea a plecat acasă cu zâmbetul pe buze, inclusiv noi!

Familia Menyakanayi a fost prima vizitată, deoarece pentru ei am avut ceva mai special. Dacă ne citiți blogul, atunci cu siguranță știți că această familie este extrem de săracă și cu foarte multe nevoi. Slavă lui Dumnezeu că de acum se vor putea bucura de ceea ce au primit. Vreau să vă aduc aminte că toată familia Menyakanayi vine la biserică în mod regulat, și pentru acest lucru Domnul merită să fie slăvit.

Nici unul dintre copii nu au văzut în viața lor un sac de dormit, de aceea a trebuit să le demonstrez eu cum să îi folosească. Acești saci vor fi extrem de folositori, deoarece îi vor proteja pe copii de frigul care se trage din pământ, sau de umezeala specifică sezonului ploios. Rogojina pe care o vedeți în poză este “patul” în care acești copilași dorm în fiecare noapte, de cele mai multe ori fără să aibă nimic cu ce să se învelească.

Așa cum era de așteptat, am avut și câteva fețe mai triste, în special această fetiță care a plâns cu foc, deoarece și ea voia un sac de dormit. Este de înțeles că nu îi putem ajuta la fel pe toți copiii din sat, însă ea este un caz special, și a primit și ea o jucărie mai mică.

După ce am terminat la casa familiei Menyakanayi, am mers la biserică și acolo am împărțit restul hainelor, jucăriilor și dulciurilor la toți orfanii prezenți. La fel ca și în cazul fraților Menyakanayi, și bucuria acestor copii a fost mare, deoarece lucrurile pe care le-au primit au fost frumoase, noi și neașteptate.

Nici aici nu am scăpat de mici curioși care au stat afară și au admirat jucăriile primite de orfani. Într-un pachet am avut 150 de soldați din plastic, așa că am decis ca să le dăm și celor care stăteau afară, câte un soldat la fiecare copil. Gestul nostru a fost bine primit, și copiii ne-au mulțumit la sfârșit prin bucuria lor. 

Restul pozelor de mai jos sunt, din nou, cu copiii orfani. 

Trebuie să menționez că doar 2 din cei 3 frați Menyakanayi sunt adoptați de cei care ne-au trimis cadourile, însă toți 3 au primit ceva consistent, astfel încât să nu fie probleme și gelozie în familie.

Restul copiilor au primit ceva mai puțin decât familia Menyakanayi, astfel încât să nu fie gelozie între copiii orfani.

Mulțumim, pe această cale, lui G.D. și L.C. pentru cadourile trimise, și pentru că ne-au permis să le împărțim tuturor copiilor, astfel încât toți să fie bucuroși.
Domnul să vă binecuvânteze și să vă răsplătească!

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

0 Shares
Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. parca toti copiii din familia Menyakananyi au fost adoptati,nu?

Comments are closed