Botez în Kachere, 70 de suflete

În Faptele Apostolilor 16 găsim o povestire foarte interesantă și plină de învățături și semnificație. Aici îl găsim pe Pavel în plină lucrare misionară, propovăduind Cuvântul Domnului, mântuirea și apoi botezând pe cei care au crezut. Către sfârșitul capitolului, Dumnezeu a îngăduit ca Pavel și Sila să fie puși în închisoare, de unde au continuat să Îi aducă slavă Domnului, și să fie o lumină printre cei închiși care îi ascultau.
Dumnezeu face o lucrare minunată, și un cutremur zguduie pereții și deschide ușile și legăturile celor 2. Temnicerul și-a dat seama și, crezând că aceștia au fugit, a vrut să își ia viața, probabil de frica superiorilor lui. După ce a aflat de la Pavel că toți erau încă acolo, acesta și-a dat seama că cei doi nu sunt oameni obișnuiți, și urmându-le exemplul, a vrut și el să fie mântuit.

”Domnilor, ce trebuie să fac ca să fiu mântuit?”, iar răspunsul lui Pavel a fost așa de simplu și concret: ”Crede în Domnul Isus și vei fi mântuit, tu și casa ta”. Nu există botez nou testamental fără mântuire, fără credința în Domnul Isus Cristos. Observați, că după ce temnicerul L-a primit pe Domnul, s-a văzut imediat o schimbare radicală. Dintr-un om care îi aruncase pe cei doi în temniță, acum el i-a dus acasă i-a hrănit și le-a îngrijit rănile. Observați apoi că a urmat botezul. Atât el, cât și casa lui cărora Pavel le-a propovăduit pe Domnul înainte, au făcut acest pas important al botezului.

Lucrarea din Kachere este o lucrare misionară! Ascultând de trimiterea Domnului Isus (Matei 28:19-20), am propovăduit Cuvântul Domnului în Kachere, iar acum a venit timpul ca cei care cred și doresc, să fie botezați. Datoria mea este să îi botez pe cei care cer acest lucru, iar ieri 70 de suflete au făcut acest pas.

Biserica din Kachere numără acum aproximativ 120 de membrii, iar fie ca Domnul să își primească toată gloria care I se cuvine și din acest loc din Malawi!

În biserică, partea fraților
În biserică, partea surorilor

Drumul pe jos către rău, aproximativ 30 minute de mers
Botezând 70 de creștini, împreună cu fratele Simion

Unul din băieții fratelui păstor din Kachere

Una dintre surorile din biserică

Mulțimea de curioși adunați la botez

Conform culturii, Autoritatea Tradițională a tăiat cordonul, simbolizând deschiderea oficială a bisericii

După inaugurare, a urmat masa: orez cu carne

Vă voi spune în alt articol ce am mâncat :))

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

0 Shares
Bookmark the permalink.

Comments are closed.